eggyhsh poiothtas moulkiotis

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η εταιρεία Μουλκιώτης Π. ΕΠΕ προέρχεται από μια οικογένεια που μετρά χρόνια παράδοσης στον τομέα του κρέατος & της κτηνοτροφίας.

Η σύγχρονη ιστορία της ξεκινάει από τον προπάππου Μουλκιώτη Ιωάννη στον παππού Μουλκιώτη Απόστολο ο οποίος βέρος κτηνοτρόφος γενεών δίνοντας τη σκυτάλη στον πατέρα μου Γεώργιο Μουλκιώτη σηματοδοτεί την ιδέα και το ξεκίνημα για το επιχειρηματικό μας όραμα.

Με έναρξη δραστηριοτήτων ως ατομική επιχείρηση το 1998 ο Μουλκιώτης Παναγιώτης αναλαμβάνει τα ινία από τον Μουλκιώτη Γεώργιο και ξεκινάει στην Μάνδρα Αττικής να μετατρέπει τη συσσωρευμένη γνώση στον χώρο του κρέατος σε ποιοτικά προϊόντα χτίζοντας εμπιστοσύνη με το άμεσο αγοραστικό κοινό. Η καλή σχέση με τους καταναλωτές και η αξιοπιστία μέσω της διαρκούς ποιότητας και καινοτομίας δεν άργησε να διαδώσει την φήμη της εταιρείας και να επεκτείνει το αγοραστικό κοινό της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και η αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας οδήγησαν το 2009 στην μεταφορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και σε μεταβολή της σε Ομόρρυθμη Εταιρεία με την επωνυμία Π. Μουλκιώτης και Σια Ο.Ε.

Συνεχίζοντας την καλή της πορεία τα επόμενα χρόνια παράγει πρωτοποριακά προϊόντα και επεκτείνει το πεδίο δραστηριοτήτων της.

Το 2016 πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μετατρέπεται σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Τα μέλη της εταιρείας είναι ο Μουλκιώτης Παναγιώτης και η Λαζάρου Ελένη.

istorika

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η εταιρεία Mουλκιώτης Π. ΕΠΕ δραστηριοποιείται στην επεξεργασία κρέατος, στην αλλαντοποιεία και στην εμπορία κρεάτων και τροφίμων σε επίπεδο λιανικής & χονδρικής. Για την επίτευξη της δραστηριότητας της έχει εξοπλίσει τις εγκαταστάσεις της με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που συντελεί στην δημιουργία γραμμής παραγωγής.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000:2005 και τηρεί αυστηρές προδιαγραφές & συνθήκες υγιεινής.

Για την εξασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας οι χώροι της εταιρείας λειτουργούν υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες ψύξης, από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα παραλαβών & φορτώσεων μέχρι τους θαλάμους συντήρησης & κατάψυξης. Για την ασφαλή μετακίνηση των προϊόντων οι χώροι της διαθέτουν επίσης εναέριο σύστημα μεταφοράς κρεάτων με ράγες το οποίο συνδέει τις παραλαβές με τους χώρους αποθήκευσης & τους σταθμούς παραγωγής.

  • Τα εργαστήρια της εταιρείας χωρίζονται σε διάφορα τμήματα όπως:
  • Τμήμα επεξεργασίας κρέατος και προετοιμασίας κρεατοσκευασμάτων,
  • τμήμα τυποποίησης & συσκευασίας,
  • τμήμα τεμαχισμού κρέατος,
  • τμήμα αποστέωσης,
  • τμήμα ελέγχου παραγωγής & ποιοτικού ελέγχου.

Υπάρχει επίσης διαχωρισμός στα τμήματα τιμολόγησης & παραλαβών, γραφείου κίνησης,  λογιστηρίου, τμήματος παραγγελιοληψίας & εξυπηρέτησης πελατών και τμήματος πωλήσεων.

Ενδεικτικά τα εργαστήρια παραγωγής είναι εξοπλισμένα με: Μηχανήματα κοπής & παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, με ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων SN PC, με μηχανήματα κοπής αλλαντικών & τυριών Bizerba, με αναδευτήρες κρέατος με ψύξη, με ανοξείδωτα ζυμωτήρια, με ειδικούς φούρνους παραγωγής αλλαντικών & καπνιστών, με ειδικά ωριμαντήρια κρεάτων & αλλαντικών, με μηχανές τυποποίησης & συσκευασίας.

Υπάρχουν επίσης ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης, κατάψυξης & τούνελ βαθιάς κατάψυξης. Η εταιρεία διαθέτει επιπλέον ζυγούς ακριβείας και οργανωμένο σύστημα μηχανογράφησης σε βάση δεδομένων καθώς και ιδιόκτητο στόλο ψυχόμενων οχημάτων.

Τα παραγόμενα προϊόντα της Π. Μουλκιώτης ΕΠΕ χωρίζονται στις εξής κατά βάση ομάδες: Αλλαντικά premium & παραδοσιακά, αλλαντικά ωρίμανσης, καπνιστά, λουκάνικα, νωπά κρέατα(χοιρινα, αμνοερίφια, κοτόπουλα, μοσχάρια, βοοειδή κ.α.), παρασκευάσματα κρέατος, γύροι, κεμπάπ, σουβλάκια καθώς και Βιολογικά προϊόντα κρέατος από ελληνικά Μοσχάρια για τα οποία διαθέτει πιστοποίηση ΒΙΟ, αλλά και άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως προϊόντα από Μαύρο Χοίρο & πρόβειο κρέας ειδικής εκτροφής.  Για πολλά από τα καινοτόμα προϊόντα που παράγει η Π. Μουλκιώτης ΕΠΕ έχει αποκτήσει διακρίσεις όπως χρυσά & αργυρά βραβεία σε οργανοληπτικές αξιολογήσεις προϊόντων με βάση το κρέας. Αναφορικά μερικά από τα βραβευμένα προϊόντα της είναι: Το Λουκάνικο χοιρινό γεμιστό με φέτα ντομάτα & πράσινη πιπεριά το οποίο έχει λάβει διαδοχικά από το 2013 έως το 2015 χρυσά βραβεία, το Λουκάνικο πρόβειο γεμιστό με μυζήθρα μάραθο & αγριόχορτα το οποίο συγκεκριμένα έχει λάβει χρυσό βραβείο στην 6η οργανοληπτική αξιολόγηση, το Λουκάνικο Καραμανλίδικο, το Λουκάνικο Σουτζούκ Μπεγλέρ, το Κεμπάπ Πολίτικο, ο Γύρος Χοιρινός, Παριζάκι Χοιρινό, Γαλοπούλα Φούρνου Καπνιστή κ.α., καθώς επίσης και το Πρόβειο Προσούτο το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία και κατακτά σταδιακά πέρα από την ελληνική επικράτεια & αγορές του εξωτερικού έχοντας ήδη εξαγωγές σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Κύπρος κ.α.

hpm10Ο Μουλκιώτης Παναγιώτης είναι επίσης συνιδιοκτήτης και διαχειριστής της Εταιρείας Hellenic Premium Meat IKE με μερίδιο 50%. Η ΗΡΜ ΙΚΕ αποτελεί μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία ελληνικών προϊόντων κρέατος υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα εμπορεύεται ελληνικά βιολογικά μοσχάρια με το κατοχυρωμένο Brand name “Grecian Prime”, ελληνικό μαύρο χοίρο με το κατοχυρωμένο Brand name “Greco Negro” καθώς και προϊόντα από ελληνικά πρόβατα & αρνιά ειδικής εκτροφής με το κατοχυρωμένο Brand name “Agnus Greco”. Η ΗΡΜ μέσα από το Brand name “Grecian Prime” διαχειρίζεται επιλεγμένες ράτσες βοοειδών τα οποία είναι γεννημένα και μεγαλωμένα στην Ελλάδα χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, είτε αυτά είναι ελευθέρας βοσκής, είτε είναι μεγαλωμένα με διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Ο μαύρος χοίρος “Greco Negro” προέρχεται από την αρχαιότερη ελληνική ράτσα χοίρου τα ίχνη της οποίας φτάνουν στον ελληνικό χώρο μέχρι και 9000 χρόνια πριν. Αναπτύσσεται σε εκτατική μορφή σε ορεινούς βοσκότοπους τρεφόμενος ελεύθερα από βότανα της ελληνικής υπαίθρου, όπου και οφείλεται η υψηλή θρεπτική του αξία με Ω3 & Ω6 λιπαρά οξέα.

ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η εταιρεία Π. Μουλκιώτης ΕΠΕ μέσα από καινοτόμες επεξεργασίες κρεάτων φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως αλλαντοποιεία με πρωτοποριακά προϊόντα που θα βρουν απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθώς παράγει προϊόντα η γκάμα των οποίων εκτείνεται σε όλο το φάσμα του χώρου της εστίασης, το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι ευρύ. Έχει αποκτήσει με την πάροδο των χρόνων πελάτες σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, ηπειρωτική & νησιωτική, αλλά και στο εξωτερικό, από mini market, delicatessen, παντοπωλεία, μέχρι εστιατόρια & γνωστά ξενοδοχεία.

Ενδεικτικό πελατολόγιο: Costa Νavarino Μεσσηνίας, Astir Palace, Ξενοδοχείο Semeli, ΒΗΤΑ ΕΨΙΛΟΝ, DNFOOD, Oenogea, Maltby&Greek κ.α.

Ακολουθώντας τον ρυθμό των αυξητικών μας τάσεων έχουμε  ήδη προβεί σε ενοικίαση επιπλέον χώρου στη Μάνδρα Αττικής τον οποίο διαμορφώνουμε ειδικά ώστε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής μας που έχουν προέλθει από την πλεονάζουσα ζήτηση των αγαθών που διαθέτουμε. Μέσα στα άμεσα σχέδιά μας επίσης είναι η δημιουργία δεύτερου σημείου πώλησης λιανικής με νέο υποκατάστημα στην Αθήνα στην περιοχή Ψυρρή.

Πρόκειται για χώρο που έχει ήδη ενοικιαστεί και προγραμματίζεται να είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει το κοινό μέχρι το τέλος του 2020. Υλοποιούμε την δημιουργία ενός αλλαντοπωλείου – τυροπωλείου στο οποίο θα υπάρχει & ειδικά διαμορφωμένος χώρος «show room», όπου θα πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες & επιδείξεις προϊόντων σε προσκεκλημένους επαγγελματίες της εστίασης και ξενοδόχους. Με την δημιουργία του νέου σημείου πώλησης αποσκοπούμε να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί στο καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσάς μας αλλά και στους επισκέπτες του εξωτερικού. Μέσα στα βραχυπρόθεσμα σχέδιά μας είναι να εδραιώσουμε το Brand name μας και να μετατρέψουμε τα σημεία λιανικής μας πώλησης σε franchise επεκτείνοντας τη δράση μας αρχικά σε σημεία πώλησης στην ευρύτερη επικράτεια της Ελλάδας και στη συνέχεια στο εξωτερικό.